Anbefalinger

Her er et par anbefalinger, og noen sitater fra ungdommer som har spilt Fabula.
____________________________________________

Hva spillere har sagt om Fabula:

  • «Supergøy!» – jente etter Sommerspillet 2017
  • «Det var veldig kult!» – gutt etter Sommerspillet 2017
  • «Jeg har helt hjertebank» – gutt på Vinderen, etter et eventyr med skumle troll, 1998
  • «Jess! Jess! Jess!» – ei gruppe jenter etter å ha nedkjempet baron Nastil, 2000
  • «Jeg ante ikke at rollespill kunne være så … sterkt!» – ung kvinne etter krigs-scenario på spillfestivalen Arcon, 2002
  • «Tusen takk! Fabula forandret livet mitt! Det har gitt meg så mye …» – ung mann som møtte Fabula som tiåring, og traff igjen spillederen sin ti år seinere, på en spillfestival i 2007
  • «Beste rollespill! Ingenting er dårlig! Alt var bra! Takk for den beste rolleuken i livet mitt!» – gutt på Kjelsås etter Sommerspillet 2015
  • «Vennene mine fortalte hvor bra Fabula er, så jeg må jo bare prøve det siden jeg elsker rolle spill!» – venn av deltagere på Sommerspillet 2011
____________________________________________

Anbefaling fra mor til en spiller:

Som mor til en rollespillende datter på 9 år vil jeg herved anbefale Sommerspillet på det sterkeste. Mitt inntrykk av leder Tomas Mørkrid og hans opplegg er svært positivt, en ildsjel utover det vanlige, som greier å engasjere barn og ungdom til å bli like kreative og entusiastiske som ham selv.
Jeg er selv utdannet pedagog og er spesielt opptatt av barns språklige – og sosiale utvikling. Barn lærer best gjennom lek. I Sommerspillet lærer de å samarbeide, sette seg inn i andres situasjon og se ting fra flere synsvinkler. De lærer seg også å hjelpe, oppmuntre, dele med andre, inkludere og vise omsorg (det vi pedagoger kaller prososial adferd). De øver på selvhevdelse – det å kunne stå for egne meninger på en god måte.  Språket er nøkkelen til fellesskapet, til vennskap og til faglig utvikling. Sommerspillet oser av språklige utfordringer på barnas premisser.
Tomas og hans gjeng står for sunne verdier i trygge omgivelser, og jeg tør å påstå at de bidrar til kreative, selvstendige og sosialt kompetente barn. For min datter og hennes venninne var Sommerspillet et paradis. 
Marika Vartun, mor & pedagog
____________________________________________

Anbefaling fra lederen på Nøklevann SFO, 1999:

Jeg har hatt gleden av å kjenne Tomas HV Mørkrid gjennom mange år og har selv deltatt i noen rollespill. Han har en formidabel evne til å få barn med seg inn en magisk verden av eventyr og fantasireiser.
Som leder på Nøklevann SFO kunne jeg observere hvordan barna som deltok i rollespillene gledet seg til hver seanse og hvilket godt pedagogisk redskap det var for å få barn til å utvide ordforrådet og tenke i nye og mer kreative bane. Rollespill legger også til rette for at enkeltbarnet kan bli tydelig i gruppa, samtidig som man må samarbeide  med de andre for å skape en morsom opplevelse. Tomas er svært god til å legge til rette for begge deler, da han ser og forstår barns tankeverden og følelser godt. Samtidig klarer han å lede barnegruppa med fast hånd slik at spillet blir morsomt for alle.
Vi opplevde at en gutt, som strevde veldig sosialt og ikke kunne leke på grunn av svært traumatisk bakgrunn, knakk «lekekoden» ved hjelp av rollespillet og fikk innpass hos de andre guttene. Asosial, aggressiv atferd bedret seg og gutten kunne dele gleden over fantasileken med de andre barna. Jeg gjør oppmerksom på at dette er svært vanskelig å få til med tradisjonelle pedagogiske metoder.
Jeg anbefaler rollespillet som metode og Tomas som en glitrende spillskaper som klarer å gjøre leken til en intens øvelse i å ta gode moralske valg. Fordi det er gøy!  

Anne Nielsen – leder Nøklevann SFO, fagutvikler for Læringsverkstedet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s