Sesongavslutning 2016-17

Nå går årets rollespill i Fabulaens verden mot slutten, dere. Vi har spilt store og små eventyr sammen fra august til nå. Det har vært ei fantastisk reise, syns jeg. Vi startet med fem grupper, ble snart seks, og like før jul kom den syvende gruppa til.

Nøklene

To grupper har vært på jakt etter nøklene, med start i to nabobygder helt vest på det moriske kontinent. De har reist over store deler av verden. Ei av disse to gruppene ble igjen i Kavallen/Moria, og har slått seg opp som nye herskere i ei stor borg der. Der møter de helt nye utfordringer. Den andre nøkkel-gruppa fortsetter si ferd vestover, i jakt på nøkler og Håndens Labyrint. De nærmer seg nå, med seks av syv nøkler …

Bygderiddere og tunhekser

Ei gruppe med bygderiddere og tunhekser ble delt i to grupper, og har hatt ei helt spesiell reise som representanter for noe helt nytt i det kavalliske rike. De er blitt ertet (en populær sang i landet heter: «Bonderidderen og tulleheksa»), og har møtt bygdefolk som var både entusiastiske og skeptiske, men de har etterhvert vunnet respekt for sine bedrifter. I noen tilfeller har det vært tøft å klare seg mot røvere og annet, men de har kommet gjennom med æra og livet i behold. Nå tilhører de en vel etablert orden med egen ordensborg. De er blitt en viktig del av det stolte Kavallen.

Olvern og Holophin/Lothrik/Bygdeborga

To grupper har styrt hver si borg i Kavallen. Det startet med den dystre borga Olvern og utkanttårnet Holophin.
Olvern var hjemsøkt av alle slags ondskap og skygger, linnormer og drager, og ble angrepet av en stor hær med svartork ledet av en demon. De stod seg mot alt, og kan fremdeles si med stolthet: Olvern har aldri falt! Nå er fyrsten av Olvern en vetofyrste med høy status i riket, og hans rådgivere er dyktige folk som bærer sitt hode høyt.
Holophin-gruppa fikk ei helt anna reise. Etter å ha oppdaga ruinene av en gammel fiende av Kavallen, og funnet en demon nedgravd der, jagde de demonen fra denne verden og brøt en forbannelse over Sydlandene/Tvevolden. Landet begynte å blomstre igjen, de vakre marene vendte tilbake, folket slo seg ned der og de bygde den nye borga Lothrik. Også de stod seg mot ei beleiring i orkekrigen, og skapte et len som blomstret. Samtidig var noen av dem engasjert i det nye heksehuset Kaira, og noen holdt makta i det gamle Holophin. Det var ei gruppe som møtte mange forskjellige utfordringer, men som alltid kom gjennom det på forunderlig vis. De endte til slutt opp som ledere for bygderidderne- og tunheksenes orden, i den nye og sterke Bygdeborga.

Kveilen

Den syvende gruppa ble til av gamle spillere ei stund før jul. De fikk legendariske roller og startet spillingene i Løktårnet i de ville Mollåsene noen dagers ritt syd for Kavallen. Der «arvet» de en bande røvere, og et oppland av skremte bønder. Men så ble de dratt inn i ei tidsreise, gjennom Kveilen. De  døde, døde og døde igjen, og alt endret seg. Disse tøfffe er fanget i Kveilen, i en voldsom kamp mot Veversken og hennes demoniske tjenere. Denne morgenen jeg skriver denne posten starter den siste kampen deres. De skal nøste opp trådene til Veversken, for å finne ut hvem hun virkelig er, så de kan jage henne fra denne verden. fem spillinger denne helga vil avgjøre hvordan dette episke dramaet ender …

Nå venter slutten …

Det har vært en fantastisk reise, som sagt, og ennå gjenstår de siste spillingene i alle syv grupper. Denne helga og uka som kommer blir et heseblesende jag av rollespill hver dag for meg, men det elsker jeg! Dette er den mest slitsomme og mest spennende tida på året for meg, og litt av grunnen til at jeg aldri ønsker meg en annen jobb.

Så kjære spillere:

Ta den helt ut nå!
La oss skape en knallsterk
og eventyrlig slutt på årets rollespill
i  FABULAENS VERDEN!

cropped-markt.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s